Info

Värsta Bästa Podden

Elin Hedberg & Lisa Pedersen's podcast.
RSS Feed
Värsta Bästa Podden
2020
September


2019
March


2017
November
October
May
April
March


2016
December
November
October
September
July
June
May
April
March
February


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1
Sep 3, 2020

Tillbaka igen! Härligt säger ni - inte alls säger vi. Vår krasshet är på topp och stämningen är smått dystopisk. Men oroa er inte - det blir några skratt också. Det är så vi jobbar.

Via en ibland seg skypeanslutning försöker vi sammanfatta ca 1,5 år och se framåt. 

Hoppas ni vill va med!

Mar 24, 2019

Denna vecka kapar Elin samtalet. Hon är trött och frustrerad över sakers tillstånd och går igenom hela känslospektrat. Ska man acceptera allt som händer eller sparka bakut? Kanske lite av båda...

Trevlig lyssning! 

Mar 3, 2019

Vi är tillbaka. Och det med besked. Vi startar upp med ett tungt ämne och ett lite längre avsnitt. Eftersom döden har trängt sig in i våra liv så var vi helst enkelt tvungna att prata om den. Det blir mycket tårar men också några skratt och framför allt ett väldigt intimt samtal om sorg och förlust men också om liv.

Värsta Bästa Podden har i övrigt ändrat format en aning. Det blir mer personligt och en inblick i våra samtal om livet, vardagen och världen och vi hoppas att ni kommer att gilla det!

Nov 9, 2017

Ett avsnitt som spelades för några månader sedan när Lisa var nyförlöst. Vi går igenom förlossningen och det faktum att Elin var med på plats och såg Lisas son födas. Det blir vattenavgångar, krystvärkar, Tommy Körberg och Reiki-healing. Aaaand PUSH!!!

Oct 19, 2017

Lisa är stämningsjunkie och har funderat mycket på det här med olika stämningar. Elin har inte funderat lika mycket men lyssnar och lär när Lisa berättar om "isbrytarstämningen", "den ängsliga PK-stämningen" och "nostalgistämningen". Dessutom blir det åter veckans tips!  

Oct 19, 2017

Vad har hänt? Har vi gått och blivit slöa? Kommer alla våra avsnitt i framtiden vara endast minuter långa? Nejdå! Vi vill bara informera er lite så att ni är förberedda inför nästa ordinarie avsnitt. Puss!

PS. Vi ber om ursäkt för det lite flåsiga ljudet.

May 4, 2017

I detta hejdundrande härliga avsnitt pratar vi om grannar. Vi försöker bestämma vad som definierar en bra granne och vad som gör en granne lite mindre bra. Dessutom introducerar vi en ny programpunkt - Veckans Tips! Vi får bekanta oss med en ilsken tysk och lyssna till ljuv musik. Mycket nöje!

Apr 10, 2017

Vi är antagligen sist på bollen, men känner oss ändå manade att prata lite om den norska tv-succén SKAM. Varför är det så bra? Vad är det som får SKAM att sticka ut från mängden? Och vem av karaktärerna kan vi identifiera oss med?  Vi har lite problem med att komma på det värsta med denna fina tv-serie, men det dyker upp andra karaktärer som är mycket tveksamma...

Mar 22, 2017

En av av oss är gravid! Därför ägnas detta avsnitt helt åt att snacka graviditet. Är det härligt eller jobbigt att vara  gravid? Eller både och? Vad händer egentligen med kroppen? Och vad händer med humöret? Det och massa annat gött i Värsta Bästa Graviditeten! 

Dec 16, 2016

Förändringar. Härliga? Jobbiga? Eller kanske både och. Lisa har gjort en lista över stora förändringar i hennes liv och deras betydelse. Den går vi igenom punkt för punkt. Elin har för ovanlighetens skull inte gjort någon lista. Men det går bra ändå. Vi får dessutom för första gången träffa brevbäraren Rune! Låter det fantastiskt och världsomvälvande? Det är det! Starta avsnittet NU! 

Nov 16, 2016

Hoppsan, idag blir vi plötsligt en politisk pod! Med anledning av valet i USA känner vi oss manade att diskutera vad som är det värsta och det bästa med Donald Trump. Vi funderar över valets utgång och vad det innebär. Vi erbjuder också Trump lite hjälp på vägen i form av guidning från pr-konsulten Linda och tips från läraren Jörgen. 

Let's make this podcast great again!

Nov 2, 2016

Elin älskar djur. Lisa älskar inte djur. Elin vill prata om djur. Massor. Och det gör hon. Det blir rafflande historier om den mystiska ålen, den rakade katten och den iskalla avrättningen. Till Lisas stora frustration har Elin dessutom googlat loss och bjuder på ett mustigt segment med djurfakta. Så alla djurhatare därute - håll för öronen!

Oct 19, 2016

Tro det eller ej - idag handlar det om att fara med osanning. Vilken är den värsta lögnen? Varför ljuger vi egentligen? Och finns det några bra lögner? Detta försöker vi reda ut i Värsta Bästa Lögnen! Elin bekänner (smått motvilligt) sina lögner, både små och stora. Lisa redogör hur hennes talang för att ljuga har varit till nytta i hennes liv. Både Jörgen och Poeten från Skanör gästar podden. Dessutom får vi bekanta oss med den brutalärliga Stockholmspinglan Nina. Mycket nöje!

Sep 28, 2016

I ett lite mer stillsamt avsnitt tar vi oss an tonåren - eller "skärselden" som vi väljer att kalla den. Vi funderar över vad tonåren har varit för oss. En process där man bröts ner och byggdes upp igen. En både härlig och förvirrande tid. En tid full av spänning och tristess. En tid full av motstridiga känslor. Tonåren är en stökig jävel helt enkelt. Och som grädde på moset ägnar vi oss en stund åt lite 90-talsnostalgi. Och så blir det självklart lite goooa sketcher!

Sep 14, 2016

Då var det dags att reda ut vad som är det värsta och det bästa med att bråka. Vi utforskar hur det är att vara lite konflikträdd - som Elin - och hur det är att vara lite mer konfliktsugen - som Lisa. Det blir hot om våld, det blir pensionärsfight, det blir deathmetal och framför allt så blir det 50 minuter riktigt gooo pod! Det ni. 

Jul 14, 2016

Huamej! Då var det dags för fobier. Vilka fobier och rädslor lider vi av och varför? Vad får Elin att gå omvägar och vad ger Lisa instinkten att fly? Och vilka är de vanligaste fobierna? Frågorna är i vanlig ordning många och vi försöker i vanlig ordning reda ut dem. Dessutom gör vi en liten djupdykning i några av de mer ovanliga fobierna. Maggan besöker oss och berättar om sina behandlingsmetoder och Jörgen har en elev med problem... Men var inte rädda. Nu kör vi!

Jun 29, 2016

Idag snackar vi mat. Vi listar vår favoritmat och vilken mat vi helst undviker. Det blir allt ifrån grisansikten, aladåber och kokainsnortande italienska houseproducenter till en arab som lagar fantastisk Janssons frestelse. Dessutom får vi träffa Bengt från Bastuträsk och de förtjusande vänninorna Gittan och Ros-Marie. Bon apetit!

Jun 15, 2016

Vi fortsätter på tema musik och pratar i detta avsnitt om egna gig vi haft. När får Lisa feeling på scen? Hur tyckte Elin egentligen att det var att uppträda i Fame Factory? När är det mindre kul att uppträda? Och var gör man egentligen av händerna när man står och sjunger? Ja, frågorna är många men vi besvarar dem alla. Dessutom blottar Jörgen sin musikaliska talang och spelar upp lite eget alster. Så vi säger kort och gott:

Plats på scen - Värsta Bästa Egna Gigeeet!

Jun 1, 2016

Vi fortsätter i musikens anda och avhandlar i detta avsnitt konserter. Vi frågar oss vad det är det som gör att vissa konserter blir magiska och andra inte så magiska. Lisa levererar en topp-tre-lista och Elin funderar över varför hennes liv innehåller så lite livemusik. Och så gästas vi av ljudteknikern Jesper Pedersen! Dessutom får vi bekanta oss med två nya härliga karaktärer: ljudteknikern Christel och nöjesjournalisten Konrad!

May 18, 2016

Då var det dags att reda ut vad som är det värsta och det bästa med festivaler! Vi tänker tillbaka på våra 17-åriga jag som åkte till Hultsfred. Vi frågar oss vad som är grejen med stadsfestivaler. Och vilken är egentligen den ultimata festivalen om vi får välja? Det och lite till i detta eminenta avsnitt! Dessutom träffar vi åter Maggan på arbetsterapin och poeten från Skanör. Och så blir det lite vitsar. Tjoho!

May 4, 2016

Ajajaj. Ojojoj. Nu tar vi oss an sjukdomar och skador. Det blir kräk, utslagna tänder och en dramatisk ambulansfärd! Dessutom får bekanta oss med en skön arbetsterapeut och en smått avtrubbad akutläkare. Och så blir det lite ordvitsar. Mycket nöje!

Apr 20, 2016

Jarå, som titeln påvisar så diskuterar vi i detta avsnitt innehållet i en bokhylla i Elins källare. Kan det verkligen bli roligt? Jajjedå! Vi snackar lite fin- och fulkultur, filmer och böcker. Dessutom får vi åter besök av poeten från Skanör och frisören Clemens. Och så gör läraren Jörgen ett inhopp som vikarie i filmkunskap. 

Apr 6, 2016

Vi diskuterar våra kyrkliga upplevelser. Det blir tankar om konfirmation, tankar om gemenskap i kyrkan, tankar om distans till kyrkan samt en anarkist med en tvärflöjt i håret. Dessutom får vi bekanta oss med organisten Maj-Britt och AIK-prästen. Och så får vi ta del av en mycket högtidlig skilsmässa. Amen.

Mar 23, 2016

Vi blickar tillbaka på de mindre lyckade lärarna vi haft och reder ut vad som gör en bra lärare. Dessutom gör vi ett studiebesök hos religions- och idrottsläraren Jörgen. Och så blir det lite skillingtryck. Mycket nöje!

Mar 16, 2016

Det blir Lionel Richie. Det blir "maximum volyme". Det blir fruktansvärda upplevelser i frisörstolen. Det blir instruktioner om hur man är ETT med sitt hår. Och så får vi bekanta oss med frisören Clemens. Varsågoda.

1 2 Next »